Vitrină frigorifică cu 2 zone de temperatură.
O vitrină frigorifică pentru servirea vinului alb are nevoie de o temperatură mai scăzută decât o vitrină pentru vinul roșu. De aceea, vitrina frigorifică cu 2 temperaturi este împărțită în 2 compartimente separate, fiecare dedicată unui tip de vin.
Înainte de servire, vinurile roșii pot fi menținute la o temperatură de 15 – 18 °C, iar pentru vinurile maturate temperatura poate atinge și 20 °C.
Pentru vinurile albe, roze sau șampanie, temperatura poate fi puțin mai rece (5 – 13 °C).
Această temperatură de depozitare permite vinului să-și dezvăluie aromele atunci când este servit.
Vitrină frigorifică cu 3 zone pentru temperaturi diferite.
Cea mai versatilă vitrină frigorifică pentru vin are 3 zone independente de depozitare:
> Aduce vinul roșu la temperatura camerei în partea superioară (15 – 22 °C)
> Depozitează toate tipurile de vin în secțiunea centrală (9 – 15 °C)
> Răcește vinul roze și alb sau șampania în secțiunea inferioară*
Această vitrină frigorifică pentru vin îți permite să ai mai multe moduri de depozitare și astfel șă îndeplinești mai multe cerințe.
Temperatura din zona inferioară a vitrinei frigorifice este determinată de temperatura setată în zona centrală.
Gradientul de temperatură între aceste zone este de la 4 până la 6 °C.
"Multi-temperatură" sau temperatură variabilă.
Vinurile tale sunt mai aproape de temperatura de servire.
Temperatura variabilă îți permite să separi un Bordeaux, servit la 17 °C și depozitat în partea superioară a vitrinei frigorifice, de un vin roșu din Burgundia, servit la 16 °C și depozitat imediat sub el, sau de un Pinot Gris din Alsacia, servit la 11 °C și depozitat în partea inferioară a vitrinei frigorifice.